1028
West Ham - Manchester United

En händelserik måndag är till ända där Zlatan Ibrahimovic och Manchester United fortsätter imponera, samtidigt som Liverpool tappar poäng i toppstriden och Manchester City hittar tillbaka till vinnarspåret.

Middlesbrough – Leicester 0-0

Försvarsspel stod på schemat för Leicester när de reste till Riverside Stadium för att möta Middlesbrough, vilken gjorde att chanserna var lätträknade i den första halvleken. Andy King stod för en farlig frispark för Leicester och Marten de Roon stod för hemmalagets bästa chans när hans skott styrdes över ribban.

Men det skulle inte bli några mål i den här matchen, den slutar oavgjort och Leicester får vänta på sin första seger på bortaplan detta år.

Everton – Southampton 3-0

Everton hade ingen brådska i matchen mot Southampton, trots att det till slut blev en trygg och säker vinst dröjde det ända till 73e minuten innan första målet föll på Goodison Park. Enner Valencia öppnade målskyttet med sitt första mål för klubben och satte samtidigt igång någon sorts ketchup-effekt – en kvart senare hade även Leighton Baines ökat på från straffpunkten och Romelu Lukaku fastställt slutresultatet till 3-0.

Mål, Everton: Enner Valencia, Leighton Baines, Romelu Lukaku

Manchester City – Burnley 2-1

Manchester Citys Fernandinho hade ingen vidare dag på jobbet, efter en halvtimmes spel fick 31-årigen återigen syna det röda kortet – för tredje gången på sex matcher. Men hemmalaget skulle reda ut situationen och spela sig till en vinst med 10 man på planen.

Ytterbacken Gaël Clichy placerade in det första målet för hemmalaget efter en timmes spel och bara fyra minuter senare kunde Sergio Aguero trycka in dagens andra mål efter en tilltrasslad situation. Ben Mee gav Burnley hopp genom sitt reduceringsmål, men trots hög press från bortalaget kunde man inte utjämna. Tre viktiga poäng för Manchester City som nu knappar in på Liverpool i tabellen.

Mål, Manchester City: Gaël Clichy, Sergio Aguero

Mål, Burnley: Ben Mee

Sunderland – Liverpool 2-2

Jermaine Defoe spelade återigen en avgörande roll för Sunderland när de överraskande lyckades ta poäng hemma mot Liverpool, två mål från straffpunkten säkrade det oavgjorda resultatet.

Men det var bortalaget som tog ledningen två gånger om och förde denna match, Daniel Sturridge var tillbaka i startelvan och behövde bara 19 minuter på sig att öppna målskyttet. I den andra halvleken var det Sadio Mané som höll sig framme efter en hörna, men tio minuter senare skulle samma spelare ta med handen i straffområdet och på så sätt ge Sunderland sin andra straff i matchen – Jermain Defoe var återigen iskall från 11 meter och matchen slutar 2-2.

Mål, Sunderland: Jermain Defoe

Mål, Liverpool: Daniel Sturridge, Sadio Mané

West Bromwich – Hull 3-1

Ett trögstartat hemmalag skulle hitta rätt i andra halvlek och till slut vinna bekvämt över gästande Hull, men man började matchen trevande. Hulls mittfältare Robert Snodgrass fortsätter spela sitt livs fotboll samtidigt som hans lag går på knäna, i den 21a minuten stormar 29-åringen in i offensivt straffområde och trycker in 1-0-målet.

I den andra halvleken skulle dock Tony Pulis mannar ta sig i kragen, under en intensiv period kunde Chris Brunt kvittera, Gareth McAuley ge laget ledningen och James Morrison till slut punktera matchen med sitt mål som betydde 3-1.

Mål, West Bromwich: Chris Brunt, Gareth McAuley, James Morrison

Mål, Hull: Robert Snodgrass

West Ham – Manchester United 0-2

Det är inte lätt att möta Manchester United just nu, ännu svårare blir det om man åker på ett rött kort redan efter 15 minuters spel. West Hams Sofiane Feghouli fick bollen lite långt ifrån sig och gick tufft in i en duell med Phil Jones, domaren Mike Dean visade det röda kortet direkt och mardrömsstarten var ett faktum för hemmalaget.

När bortalaget ändå hade förtvivlat svårt att få in bollen i mål gjorde José Mourinho två byten i andra halvlek – in med Juan Mata och Marcus Rashford. Det skulle inte dröja många minuter innan de två inhopparna hade ordnat 1-0 till United, sedan fastställde Zlatan Ibrahimovic slutresultatet med sitt 13e mål för säsongen – vilket tar Manchester United till samma poäng som Tottenham i tabellen.

Mål, Manchester United: Juan Mata, Zlatan Ibrahimovic