En mycket intressant ligaomgång utspelade sig i helgen. Tottenham gick slutsegrande i toppstriden och gav serieledande Manchester City en läxa att tänka på. Man Utd lyckades mot många fans besvikelse inte hålla undan mot Stoke. I övrigt kryssades det en del samtidigt som Arsenal, Liverpool och Chelsea höll mot favorittrycket.

Everton – Crystal Palace 1-1

everton mot crystal palace hemma på goodison.

Everton tog emot Crystal Palace hemma på Goodison Park och det skulle visa sig bli det belgiska landslagets anfallspar Christian Benteke och Romelu Lukakus kväll – matchen slutade oavgjort efter att de båda gjort varsitt mål.

Everton’s Lukaku inledde målskyttet på ett spektakulärt sätt, anfallaren tog hand om en frispark utanför straffområdet och curlade den snyggt över muren och förbi Steve Mandanda i Crystal Palace-målet. Tidigt i andra halvlek kunde bortalaget dock reducera, ett långt inlägg från Joel Ward nådde Christian Benteke som med en nick placerade bollen tätt intill stolpen, otagbart för Stekelenburg i Evertons mål.

Mål, Everton: Romelu Lukaku.

Mål, Crystal Palace: Christian Benteke.

Swansea – Liverpool 1-2

Swansea spelar hemma mot Liverpool.

Trots tidigt underläge kunde Liverpool vända och vinna i bortamatchen mot Swansea. James Milner slog in det avgörande målet från straffpunkten sent i andra halvlek, Liverpool-spelarens fjärde straffmål för säsongen.

Men det hela började med att Leroy Fer kunde peta in 1-0 efter en Swansea-hörna. I andra halvlek vände gästerna på matchen genom att först kvittera efter att Jordan Henderson hittat pannan på Roberto Firmino som kunde nicka in 1-1 och efter att samme spelar blivit nedriven i straffområdet kunde James Milner fastställa slutresultatet till 1-1.

Mål, Swansea: Leroy Fer.

Mål, Liverpool: James Milner, Roberto Firmino.

Hull – Chelsea 0-2

Hull spelar mot Chelsea.

Chelsea bröt sin svit på tre raka matcher utan seger när man på lördagen besegrade Hull på bortaplan med 2-0. Willian och Diego Costa stod för målen, som båda kom i den andra halvleken.

Trots att Hull inledde matchen piggt och hade flera farliga anfall kunde Chelsea hålla emot och alltså vända hem till London med 3 poäng i bagaget efter att Willian avlossat ett vackert skott till 1-0 och Diego Costa tagit hand om en slumpboll som kunde skjutas in till 2-0.

Mål, Chelsea: Willian, Diego Costa.

Sunderland – West Bromwich 1-1

Sunderland spelar mot West Bromwich.

Krislaget Sunderland tog emot West Bromwich på hemmaplan och länge såg det ut som att det återigen skulle bli en förlust för Sunderland, men en sen kvittering gav ”The Black Cats” en viktig poäng.

35 minuter in i matchen kunde Nacer Chadli avsluta en snabb kontring på allra bästa sätt – genom att placera in 1-0 till bortalaget. Länge såg matchen ut att sluta med en bortaseger men Sunderland tryckte på och skapade chanser, i den 83e minuten kom även utdelningen då Van Aanholt kunde peta in kvitteringen efter ett inlägg från Duncan Watmore.

Mål, Sunderland: Patrick van Aanholt.

Mål, West Bromwich: Nacer Chadli.

Watford – Bournemouth 2-2

Watford mot Bournemouth.

Matchen mellan Watford och Bournemouth slutade med delad pott efter att hemmalaget kvitterat Bournemouths ledning två gånger om.

Callum Wilson öppnade målskyttet efter 31 minuter, efter att Junior Stanislas hittat anfallaren med ett fint inlägg. Troy Deeney kunde sedan kvittera för hemmalaget i den andra halvleken, men bara ett par minuter senare tog Bournemouth återigen ledningen – nyligen inbytte Joshua King drog iväg ett långskott som letade sig in bakom Gomes i Watford-målet.

Mål, Watford: Troy Deeney, Isaac Success.

Mål, Bournemouth: Callum Wilson, Joshua King.

West Ham – Middlesbrough 1-1

West Ham och Middlesbrough delade på poängen när hemmalaget äntligen spräckte sin svit på fyra raka förlustmatcher, allt tack vare Dimitri Payets briljans.

Men det var bortalaget Middlesbrough som tog ledningen när Cristhian Stuani nickade in en hörna, bollen rensades på mållinjen, men med hjälp av målkameror kunde domaren ge ledningsmålet till Boro. Några minuter senare bestämde sig dock Dimitri Payet att det fick vara nog – mittfältaren dribblade på egen hand bort 4-5 försvarare och sköt in kvitteringsmålet. West Ham hade sedan chanser att avgöra, men matchen slutade alltså oavgjort.

Mål, West Ham: Dimitri Payet.

Mål, Middlesbrough: Cristhian Stuani.

Manchester United – Stoke City 1-1

Manchester United mot Stoke.

Manchester United såg ut att ta alla tre poäng mot Stoke City på hemmaplan efter att Anthony Martial gett hemmalaget ledningen, men Joe Allen blev Stokes stora hjälte när han kvitterade i slutet av matchen.

Anthony Martial byttes in i den 67e minuten och bara två minuter senare kunde tonåringen skjuta in 1-0 till hemmalaget. Allt såg ut att vara frid och fröjd för United, men så dök Joe Allen påpassligt upp efter en tilltrasslad situation och Walesaren kunde enkelt peta in kvitteringsmålet. Paul Pogba hade i matchens sista minuter en nick i ribban, men hemmalaget kom inte närmare än så och det blev delad pott på Old Trafford.

Mål, Manchester United: Anthony Martial.

Mål, Stoke City: Joe Allen.

Leicester – Southampton 0-0

Leicester mot Southampton.

Leicester och Southampton delade på poängen i en mållös match på King Power Stadium. Det fanns flera chanser att göra mål, men det ville sig inte riktigt för något av lagen.

Gästerna inledde starkt och hade bland annat en bra chans då Charlie Austin fick en fin volleyträff ur svår vinkel, men bollen tog i stolpen. Hemmalagets Robert Huth hade också ett försök som slutade med en ramträff. Matchen slutade oavgjort och Leicester är fortfarande obesegrade på hemmaplan.

Tottenham – Manchester City 2-0

Tottenham mot Manchester City.

I omgångens hetaste match tog Tottenham emot Manchester City på hemmaplan, ettan i tabellen mötte tvåan och det hela avgjordes, överraskande nog, i första halvleken. Ett mycket välspelande Tottenham satte både 1-0 och 2-0 innan haltidsvilan.

Ett inlägg från Danny Rose blev för mycket för Aleksandar Kolarov som lyckades trassla in bollen i eget nät, 1-0 till hemmalaget efter bara 9 minuter. En halvtimme senare skulle det bli ännu värre för City, då Dele Alli och den senaste tidens succéman Heung-Min Son rullade upp bortalagets försvar. En känslig djupledsboll från Son friställde Alli som enkelt kunde rulla in slutresultatet 2-0.

Vinsten gör att Tottenham tar sig en poäng närmare Manchester City i tabellen.

Mål, Tottenham: Aleksandar Kolarov (självmål), Dele Alli.

Burnley – Arsenal 0-1

Burnley mot Arsenal.

Arsenal firade att Arsene Wenger varit manager för klubben i 20 år genom att fixa segern på tilläggstid, Laurent Koscielny blev den store matchhjälten.

Matchen såg ut att bli mållös och var stundtals tempofattig, men en hörnvariant av Arsenal i den 89e minuten nickades ned av Theo Walcott, vid den bortre stolpen kom Laurent Koscielny framrusande och på något sätt snubblade han in segermålet. Det var inte vackert, men det gav tre poäng till ett Arsenal som nu har fem raka vinster i Premier League.

Mål, Arsenal: Laurent Koscielny.