1006
Manchester United vs Tottenham

Ännu en helg av Premier League-fotboll har passerat, denna omgång bjöd på massor av målrika matcher och en del resultat som får den inbitne att höja på ögonbrynen.

Watford – Everton 3-2

Stefano Okaka första två mål för Watford tog hemmalaget till en seger efter att de legat under med 1-0 mot Everton hemma på Vicrage Road. Det var Romelu Lukaku som öppnade målskyttet redan i den 17e minuten då han kunde sätta ledningsmålet efter en mycket fin passning av Gareth Barry.

Men genom Stefano Okaka och Sebastian Prödls mål kunde hemmalaget alltså ta alla tre poäng i denna match, vilket gör att de nu avancerar till en sjundeplats i tabellen, bara tre poäng bakom Manchester United. Everton halkar i och med förlusten ned till en niondeplats.

Mål, Watford: Stefano Okaka, Sebastian Prödl

Mål, Everton: Romelu Lukaku

Arsenal – Stoke 3-1

På Emirates stadium var det bortalaget Stoke som tog ledningen i den första halvleken, genom en straff som Charlie Adam förvaltade väl. Men trots hemmalagets dåliga start spelade de upp sig rejält och genom två snabba mål från Theo Walcott och Mesut Özil var man i ledning.

Unge Alex Iwobi kunde fastställa slutresultatet med sitt mål i den 79e minuten. Vinsten betydde att Arsenal gick upp i en tillfällig serieledning, men efter att Chelsea också vunnit under söndagen får man nöja sig med en andraplats i tabellen.

Mål, Arsenal: Theo Walcott, Mesut Özil, Alex Iwobi

Mål, Stoke: Charlie Adam

Burnley – Bournemouth 3-2

Burnley fortsatte sin fina hemmaform genom en vinst mot Bournemouth hemma på Turf Moor och man gjorde det med en riktig rivstart – Jeff Hendrick öppnade målskyttet med en magnifik halvvolley och tre minuter senare kunde Stephen Ward sätta tvåan.

Innan den första halvleken var över kunde Benik Afobe reducera till 1-2, men i den 75e minuten tryckte mittfältsveteranen George Boyd in hemmalagets tredje mål. Bournemouth kom aldrig närmare än ett tröstmål på stopptid och Burnley tog sin femte hemmaseger denna säsong.

Mål, Burnley: Jeff Hendrick, Stephen Ward, George Boyd

Mål, Bournemouth: Benik Afobe, Charlie Daniels

Hull – Crystal Palace 3-3

Bottenmötet mellan Hull och Crystal Palace bjöd på riktig underhållning med sex mål och sex olika målskyttar, matchen avgjordes inte förrän i den 89e minuten och slutade med delad pott. Hull tog ledningen genom Robert Snodgrass som satte en straff i den 27e minuten, sedan skulle det dröja till den andra halvleken innan den stora målexplosionen kom.

Matchen böljade fram och tillbaka och många trodde nog att Hull hade fixat segern i och med Jake Livermores ledningsmål i den 78e minuten, men med bara en minut kvar av den ordinarie speltiden kunde Fraizer Campbell nicka in målet som fastställde slutresultatet till 3-3.

Mål, Hull: Robert Snodgrass, Adama Diomande, Jake Livermore

Mål, Crystal Palace: Christian Benteke, Wilfried Zaha, Fraizer Campbell

Swansea – Sunderland 3-0

Omgången riktiga bottenmöte spelades mellan Swansea och Sunderland på Liberty Stadium i Wales och genom mål av Gyfli Sigurdsson och Fernando Llorente kunde hemmalaget ta en bekväm seger, deras tredje för säsongen.

Inom loppet av tre minuter i den andra halvleken kunde Gylfi Sigurdsson först sätta 1-0 från straffpunkten och sedan slå in en hörna som Llorente nickade in till 2-0. I matchens slutskede kunde den stekhete spanjoren även sätta sitt andra mål för kvällen, vilket fastställde slutresultatet 3-0. Poängen tar Swansea några placeringar upp i tabellen, samtidigt som Sunderland tar över jumbo-platsen.

Mål, Swansea: Gyfli Sigurdsson, Fernando Llorente

Leicester – Manchester City 4-2

Leicester hittade tillbaka till fjolårets form i samband med att topplaget Manchester City kom på besök. Som så många gånger förra säsongen öppnade Jamie Vardy målskyttet tidigt, redan i den tredje minuten satte han sitt första mål för kvällen och efter 20 minuter hade Leicester mer eller mindre redan avgjort matchen när de gick upp i en 3-0-ledning.

Vardy fullbordade sitt hattrick i den 78e minuten när han satte 4-0 för Leicester, bortalaget snyggade till siffrorna under slutminuterna genom att sätta två mål, men det hjälpte föga när Leicester återigen visade storform.

Mål, Leicester: Jamie Vardy, Andy King

Mål, Manchester City: Aleksandar Kolarov, Nolito

Chelsea – West Bromwich 1-0

Skytteligaledaren Diego Costas mål räckte för att Chelsea skulle vinna mot West Bromwich på hemmaplan och förlänga deras vinstsvit till nio raka matcher. Men det var inte så lekande lätt som vi vant oss att se Chelsea denna säsong – det dröjde ända till den 76e minuten innan de luckrade upp bortalagets försvar.

Vinsten gör att Chelsea håller undan i toppen och de leder nu ligan tre poäng före London-rivalen Arsenal som ligger tvåa, West Bromwich halkar ned till en åttondeplats.

Mål, Chelsea: Diego Costa

Manchester United – Tottenham 1-0

Henrikh Mkhitaryans första Premier League-mål var skillnaden när Manchester United vann över Tottenham, vilket var hemmalagets första vinst på fyra Premier League-matcher. Det var ett bestämt hemmalag som kom till spel och dominerade den första halvleken, efter 29 minuter kom även utdelningen då Ander Herreras djupledsboll nådde fram till Mkhitaryan som kunde sätta ledningsmålet.

Trots att målskytten fick lämna planen skadad på bår kunde hemmalaget hålla undan och ta tre poäng, vilket gör att de nu närmar sig just Tottenham i tabellen, bara tre poäng skiljer lagen som ligger femma och sexa i tabellen.

Mål, Manchester United: Henrikh Mkhitaryan

Southampton – Middlesbrough 1-0

Sofiane Boufals mål i den andra halvleken gav hemmalaget Southampton en vinst mot gästande Middlesbrough, i en tät och jämn match. Den Marockanska landslagsmannen Boufal gjorde sitt första Premier League-mål någonsin när han i den 53e minuten drog till utanför straffområdet och satte ledningsmålet i nättaket.

Middlesbrough försökte hitta ett kvitteringsmål genom gediget kontringsspel, men det var hemmalaget som var närmast att göra matchens andra mål när Jay Rodriguez nick rensades på mållinjen. Vinsten tar Southampton till en tiondeplats i tabellen med sina 20 inspelade poäng.

Mål, Southampton: Sofiane Boufal

Liverpool – West Ham 2-2

Liverpool och West Ham delade på poängen i en sevärd match på Anfield. Hemmalaget tog ledningen redan efter fem minuter när Adam Lallana styrde in Sadio Mane inlägg från nära håll, men innan den första halvleken var över hade bortalaget vänt på matchen och gick in i halvtidsvila med ledningen.

Tidigt i den andra halvleken kunde dock Divock Origi utjämna, när den hete belgarens gjorde sitt tredje mål för säsongen. Inget lag kunde sedan avgöra matchen och tillställningen slutade oavgjord.

Mål, Liverpool: Adam Lallana, Divock Origi

Mål, West Ham: Dimitri Payet, Michail Antonio