Manchester Utd:s målvakt hjälper Liverpoolspelare på traven.

Söndagen bjöd på två drabbningar i Premier League i form av Middlesbrough mot Watford och Southampton mot Burnley.

Middlesbrough – Watford 0-1

Middlesbrough mot Watford i aktion.

Watford klättrade upp till en niondeplats i tabellen efter segern mot Middlesbrough på bortaplan, Jose Holebas projektil i den 54e minuten skulle visa sig bli det enda målet. 32-åringen drog till med vänsterfoten utanför straffområdet och bollen letade sig in i krysset bakom Valdes i Middlesbroughs mål.

Hemmalaget pressade för allt de var värda i slutet av matchen och försökte trycka in en kvittering, men Watford kunde stå emot och tog alltså med sig alla tre poäng hem, vilket betyder att Aitor Karanka och Middlesbrough nu har sex raka matcher utan vinst.

Mål, Watford: Jose Holebas.

Southampton – Burnley 3-1

Southampton mot Burnley

Det blev en härlig söndagseftermiddag i Southampton där 29,000 hade tagit sig till St. Marys för att se hemmalaget sänka Burnley genom tre mål på 14 intensiva minuter. Charlie Austin och Nathan Redmond var kreatörerna när ”Saints” vann med 3-1.

Charlie Austin är en anfallare i form, det var tydligt redan under den första halvleken då måltjuven hade flera farliga lägen, Tom Heaton i Burnleys mål stod dock emot och såg till att matchen var mållös i halvtid. I andra halvlek skulle dock inte Burnley mäkta med längre, under 14 minuter kunde Charlie Austin stöta in 1-0, Nathan Redmond öka på till 2-0 och genom en straff kunde Austin göra sitt andra mål för kvällen, som betydde 3-0.

Sam Vokes reducerade genom en straff i den 72a minuten, men Southampton kunde hålla ifrån och vinna matchen bekvämt, vilket gör att de nu är obesegrade i de fyra senaste matcherna.

Mål, Southampton: Charlie Austin, Nathan Redmond.
Mål, Burnley: Sam Vokes.

Liverpool – Manchester United

liverpool-man-utd-in-action

Den avslutande matchen för omgång 8 mellan Liverpool och Man Utd, som många också hade höga förhoppningar om, slutade tyvärr mållöst. Även om det alltid känns sömnigt i mållösa så startade första halvlek ganska skapapligt med bud åt båda hållen. De som kom till Anfield denna måndagskväll fick inte direkt se ”sömnfotboll”; men däremot två välorganiserade lag spela en tämligen försiktig försvarsfotboll.

Det låg lite i luften att lagen redan från början kände sig nöjda med ett oavgjort resultat. Liverpool ökade dock tempot något i andra halvlek och hade två riktigt vassa lägen som David de Gea mirakulöst lyckades rädda. För Zlatan gick det betydligt sämre – totalt noterades fem solklara offsidelägen. Detta är fjärde matchen i rad som mr. Z går mållös.

Låt oss hoppas på både bättre lycka och fler mål i nästa vecka för båda lagen.