Ännu en omgång av Premier League har spelats, den fjärde i ordningen. Så här sammanfattar vi matcherna.

Manchester United – Manchester City 1-2

Manchester United och Mancester City - David Silva i aktion

Det var ett efterlängtat och extra hett Manchester-derby som skulle öppna omgång fyra på lördagseftermiddagen, två av världens bästa managers skulle för första gången mötas i Premier League och även om många trodde på en 0-0-match blev det en fartfylld och händelserik match.

Redan i den 15:e minuten stal Kevin De Bruyne påpassligt bollen framför Manchester Uniteds backlinje, några rappa steg senare kunde belgaren enkelt placera in 1-0 till City, en riktigt fin aktion av spelaren som skulle visa sig bli ”Man of the match”. I den 36:e minuten skulle det nämligen bli farlig igen – De Bruyne får tag på bollen i Uniteds straffområde och lyckas få iväg ett skott som tar i den bortre stolpen, men returen går rakt ut till en fristående Kelechi Iheanacho som enkelt kan lägga in 2-0.

Zlatan Ibrahimovic lyckades visserligen kvittera med en karatespark, men Manchester City höll ifrån och knep segern på Old trafford, vilket gör att de nu toppar tabellen, två poäng före tvåan Chelsea.

Mål, Manchester United: Zlatan Ibrahimovic.

Mål, Manchester City: Kevin De Bruyne, Kelechi Iheanacho.

Arsenal – Southampton 2-1

Arsenal - Southampton i aktion.

Arsene Wenger och Arsenal var tvungna att vinna mot Southampton om de ville hänga på i toppen av tabellen och kalla sin säsongsinledning för godkänd. Trots att det började skakigt kunde de reda ut matchen och få med sig alla tre poäng.

Southamptons Dusan Tadic skulle öppna målskyttet efter 18 minuter, mittfältaren fick en frispark i bra läge och drog till, bollen tog i undersidan av ribban men studsade ned på målvakten Peter Cechs rygg och in i mål. Tekniskt sett ett självmål, men frisparken från Tadic gjorde mer än halva jobbet. De märkliga målen skulle fortsätta att komma, efter en hörna studsar bollen mot mittbacken Laurent Koscielny, som tar sats för en cykelspark som letar sig hela vägen in i mål, kvitterat för Arsenal. På tilläggstid får Arsenal en straffspark som Santi Cazorla förvaltar väl, en viktig 2-1-seger för Arsenal hemma på Emirates Stadium.

Mål, Arsenal: Laurent Koscielny, Santi Cazorla.

Mål, Southampton: Dusan Tadic.

Bournemouth – West Bromwich Albion 1-0

Som väntat utspelade det sig en tuff och jämn kamp mellan Bournemouth och gästande West

Bromwich, en rätt så händelsefattig match avgjordes till slut i den 79:e minuten när hemmalagets Callum Wilson skarvade in segermålet.

Efter att ha varit frånvarande i nästan ett år på grund av skada kunde nog Callum Wilson inte drömma om ett bättre avslut på denna match. Matchklockan tickade upp mot 80 minuter när Bournemouth jagar ett ledningmål, en hård boll in mot straffområdet från Smith hamnar lite bakom Callum Wilson som får improvisera – en klack för att styra bollen och vilken klack det blev, tätt intill stolpen letar sig bollen in i mål och fastställer slutresultatet till 1-0.

Mål, Bournemouth: Callum Wilson.

Burnley – Hull 1-1

Burnley – Hull i helgen.

De två nykomlingarna Burnley och Hull möttes i en match där båda lagen såg sig själva åka hem med tre poäng i bagaget, men istället blev det delad pott efter en dramatisk upplösning av matchen.

Även om Hull hade de hetaste chanserna med bland annat en stolpträff var det Burnley som tog ledningen i matchen efter 72 minuter genom nyförvärvet Steven Defour, efter en häftig nedtagning avancerade mittfältaren på offensiv planhalva och det var nog inte många som var beredda när Defour lossade den stora kanonen från 25 meter – ett riktigt drömmål och 1-0 till Burnley. Men en spelare som är i en sanslös form skulle få det sista ordet, på tilläggstid får Hull frispark strax utanför Burnleys straffområde och Robert Snodgrass som under landslagsuppehållet stod för ett hattrick när Skottland mötte Malta kliver fram, med en härlig knorr sitter kvitteringsmålet vid den närmsta stolpen och matchen slutar 1-1.

Mål, Burnley: Steven Defour.

Mål, Hull: Robert Snodrass.

Middlesbrough – Crystal Palace 1-2

Middlesbrough gör mål

Middlesbrough tog emot Crystal Palace på hemmaplan och det skulle visa sig bli en jämn tillställning. Matchens lirare Wilfired Zaha kunde förutom en assist i första halvlek avgöra matchen med sitt mål tidigt i andra halvleken.

Crystal Palace bröt sitt transferrekord när de köpte Christian Benteke från Liverpool, 16 minuter in i sin debut för sitt nya klubblag visade han varför, ett långt inlägg från Wilfried Zaha letade sig mot en belgiske anfallaren som med stor kraft nickade in ledningsmålet. Middlesbrough skulle dock svara med ett eget nickmål – försvararen Daniel Ayala nådde högst på en hörna och kvitterade till 1-1. Men i början av den andra halvleken skulle alltså Wilfried Zaha avgöra matchen efter att ha slitit sig fram till en djupledsboll och kyligt placerat bollen i nät.

Mål, Middlesbrough: Daniel Ayala.

Mål, Crystal Palace: Christian Benteke, Wilfried Zaha.

Stoke – Tottenham 0-4

Stoke mot Tottenham i helgen - 0-4.

Stoke tog emot London-laget Tottenham på hemmaplan och vad som till en början såg lovande ut skulle sluta med en överkörning, hemmalagets tränare Mark Hughes blev uppvisad på läktaren och sedan raserade allt även nere på planen. Två snabba mål av

Son Heung-Min följdes upp med två vackra mål från unga landslagsmännen Dele Alli och Harry Kane som såg till att Tottenham kunde åka hem med en 4-0-seger i bagaget.

Trots flera nyförvärv och profilstarka spelare får Stoke inte det att stämma denna säsong. Blir Mark Hughes den första tränaren som får sparken i årets Premier League-upplaga?

Mål, Tottenham: Son Heung-Min (2), Dele Alli, Harry Kane

West Ham – Watford 2-4

West Ham mot Watford.

Watford knep deras första seger för säsongen efter en intensiv match där allt avgjordes på tjugo galna minuter från bortalagets sida. För det var hemmalaget West Ham som startade matchen klart bäst, Watford såg virriga ut och efter en halvtimmes spel hade Michail Antonio nickat in både 1-0 och 2-0 för hemmalaget.

Men runt halvtidsvilan skulle något hända, efter en individuell prestation av Odion Ighalo som gav reduceringsmål vaknade Watford, lagkaptenen Troy Deeney utnyttjade ett misstag från Watfords försvar och lobbade in kvitteringsmålet precis innan halvtid. I andra halvlek kom Watford ut fyllda med självförtroende och efter bara några minuter avlossade Etienne Capoue en kanon som letade sig in bakom Adrian i West Ham-målet, tio minuter senare fastställde Jose Holebas slutresultatet med sitt mål som betydde 4-2 till Watford.

Mål, West Ham: Michail Antonio (2).

Mål, Watford: Odion Ighalo, Troy Deeney, Etienne Capoue, Jose Holebas.

Liverpool – Leicester 4-1

Liverpool – Leicester i helgen.

Liverpool har inlett säsongen svajigt med blandade resultat och när de regerande mästarna Leicester nu kom på besök behövde de verkligen en hemmaseger för att komma tillbaka på rätt spår igen, hemmafansen skulle inte bli besvikna då de fick se ett Liverpool som spelade ut hela sitt register.

Roberto Firmino visade prov på otroligt fina fötter och inledde målskyttet redan efter 13 minuter, bara 17 minuter senare kunde nyförvärvet Sadio Mané göra sitt första Anfield-mål efter en kylig lobb över Schmeichel i Leicester-målet. Liverpools Lucas skulle dock bjuda Leicester på ett mål då han friställde Jamie Vardy bara några meter från mål, Leicester-anfallaren sköt enkelt in reduceringen. Men det var Liverpools match hela vägen, Adam Lallana bombade upp en projektil i krysset och Firmino fastställde slutresultatet genom att lägga in bollen i öppet mål i matchens sista minuter.

Mål, Liverpool: Roberto Firmino (2), Sadio Mané, Adam Lallana.

Mål, Leicester: Jamie Vardy.

Swansea – Chelsea 2-2

Swansea mot Chelsea.

Söndagens enda match spelades i Wales mellan Swansea och Chelsea, det skulle visa sig bli en händelserik match som böjd på hela 7 gula kort och fyra mål. Swansea är det laget som Diego Costa har gjort flest mål på av alla Premier League-lag och den här matchen var inget undantag.

I den 18:e minuten skulle Chelsea-anfallaren Costa öppna målskyttet genom att påpassligt friställa sig själv i Swanseas straffområde. Matchen skulle dock byta skepnad efter halvtid då hemmalaget vaknade till liv, Gylfi Sigurdsson utjämnade genom en straffspark och Leroy Fer satte ledningsmålet bara tre minuter senare. Sista ordet skulle dock spanjoren Diego Costa få, med en cykelspark i den 81:a minuten utjämnar anfallaren till 2-2, som även blir slutresultatet.

Mål, Swansea: Gylfi Sigurdsson, Leroy Fer.

Mål, Chelsea: Diego Costa (2).

Sunderland – Everton 0-3

Sunderland – Everton.

Den före detta Everton-managern David Moyes är nu huvudansvarig för Sunderland och tog emot sitt gamla lag på Stadium of Light under måndagskvällen. Hemmalaget har startat säsongen trögt och behövde en seger här – men Everton och framför allt Romelu Lukaku ville annat.

Det stod fortfarande 0-0 när timmen var spelad på Stadium of Light och Idrissa Gueye skickade in ett inlägg mot Romelu Lukaku, men i och med belgarens nick tog Everton ledningen med 1-0, och anfallarens show hade bara börjat. Åtta minuter senare ökade samme Lukaku på ledningen till 2-0, återigen med ett nickmål. Den hann bara gå tre minuter innan det var dags igen, Lukaku satte sitt tredje mål för matchen och fastställde slutresultatet till 3-0 i Evertons favör.

Mål,Everton: Romelu Lukaku (3).