Courtois og Morata misser straffe, Arsenal vinder Community Shield

0
1231
Arsenal vs. Chelsea Community Shield

FA Cup-vinderne Arsenal slog Premier League-mestrene Chelsea, og vandt Community Shield-kampen efter straffesparkskonkurrence. Stillingen var 1-1 efter den ordinære spilletid på Wembley. I straffe missede Thibaut Courtois og Alvaro Morata på straffe for Chelsea.

For første gang i engelsk fodbold blev straffesparks-konkurrencen afviklet ud fra den såkaldte ABBA-model. Arsenal vandt konkurrencen 4-1 og har nu vundet ni kampe i streg – to af visse på straffespark.

ABBA-systemet er baseret på formatet der benyttes i tennis. Holdene skyder hvert et straffespark først, men skiftes derefter til at sparke to efter dette. Chelseas målmand, Courtois, stod for straffespark nummer to for at udligne, men skød over. Morata missede også da han placerede bolden på ydersiden af målstolpen.

Dette gav Arsenal initiativet, og Alex Oxlade-Chamberlain scorede inden Olivier Giroud satte det afgørende straffespark i nettet.

Dermed kunne Arsenal juble mens Chelsea bitre måtte stå og kigge på, præcis som de skulle tilbage i maj da The Gunners slog dem i FA Cup-finalen. Det havde dog været en meget jævn kamp de første 90 minutter der kunne have gået begge af.

Et mål af Victor Moses tidligt i anden halvleg gav Chelsea føringen. Det lignede længe at det skulle blive en sejr til Chelsea, men Sead Kolasinac gjorde det til 1-1 på hovedstod blot otte minutter før kampen sluttede. Begge mål blev scoret efter tab fra forsvaret.

Arsenals mål kom lige efter at Pedro var blevet udvist for at have lavet en grim takling bagfra på Mohamed Elneny – et mål Arsenal havde kæmpet for i lang tid og kom fortjent efter mange store chancer.

Lacazette, Arsenals dyreste spiller nogensinde var den eneste nye spiller for begge hold der startede i kampe. Til kampen var der ikke fokus på de nye spillere, men derimod stod opmærksom på hvem der ikke spillede.

Arsenals Alexis Sanchez var kun tilstede som tilskuer – og det samme var Chelseas Eden Hazard. Det samme gjorde sig gældende for Diego Costa der i de tre seneste sæsoner tit har været afgørende i Chelseas kampe imod Arsenal.

Contes ændring af spillestil til en 3-4-4 formation efter Chelseas nederlag over Arsenal i Premier League i september sidste sæson var begyndelsen på 13 kampe uden tab for mestrene. I denne kamp kunne Chelsea dog ikke holde igen og blev presset tungt af Arsenals angreb.

Alex Iwobis direkte spillestil tvang stadig Courtois til at skulle være ekstra opmærksom. Danny Welbeck var særdeles effektiv i sit samarbejde med Lacazette – noget der var med til at skabe situationen hvor den ny-erhvervede spiller havde sit skud på stolpen.

Per Mertesacker måtte forlade banen efter det 30. minut efter at have pådraget sig en hovedskabe fra Gary Cahills arm der ramte Mertesaker. Dette førte til at en af sommerens nye spillere i form af Kolasinac kunne løbe ind på banen.

Chelseas første store chance kom efter et kontra-angreb da Pedro, der iført hovedmaske efter en skade pådraget i en træningskamp imellem de to hold i Beijing i sidste måned, kom forbi Arsenals forsvar. Pedros skud voldte dog ingen problemer for Peter Cech i Arsenals mål.

I slutningen af første halvleg fik Willian gult kort efter at have filmet i Arsenals felt. Efter dette skete det ikke det store i halvlegen der fortsatte med at være lige mellem begge hold.

I anden halvleg tog Chelsea for alvor fat og begynde at være de dominerende i kampen. Efter et hjørnespark fra Cesc Fabregas, formåede Granit Xhaka ikke at cleare bolden korrekt der endte hos Cahill..

Cahill fik headet bolden ind foran mål hvor Moses stod klar. Moses fik styr på bolden med brystet og fik den herefter placeret ind over målstregen.

Efter målet fra Chelsea pressede Arsenal på og Courtois måtte gøre sig bedste allerede kort tid efter den første mål da Eleny fik placeret et godt skud ind fra højresiden.

Herefter forsøgte Granit Xhaka sig med at skud langt ude fra og Courtois måtte strække sig alt hvad han kunne for at blokere skuddet.

Pedro fik det røde kort efter at have fældet Elneny, og Arsenal scorede herefter fra frisparket det førte med sig. Xhaka sendte bolden ind til en total umarkeret Kolasinac, der headede bolden ind til 1-1.

Morata havde en stod chance hen mod slutningen af ordinær spilletid og kampen endte derfor i straffespark. Her skulle Arsenal endnu engang vise sig stærke på Wembley og tilføje endnu en sejr til deres mange sejre på Wembley.