Premier League: Watford - Man Utd

Omgång 5 av årets Premier League-upplaga har spelats och det skulle visa sig bli en målexplosion – hela 36 mål och alltså i snitt 3,6 mål per match fick vi bevittna under helgens gång. Här kommer en återblick där vi tar oss igenom omgångens matcher.

Chelsea – Liverpool 1-2

Fredagskvällen bjöd på en riktig stormatch i form av mötet mellan topplagen Chelsea och Liverpool. Chelseas Antonio Conte hade 21 raka vinster på hemmaplan som klubblagsmanager bakom sig, men detta skulle komma att ändras när Jürgen Klopp och Liverpool hade andra tankar.

En ovan målgörare klev fram i den 17:e minuten, Dejan Lovren fann en yta i straffområdet där han kunde förvalta ett inlägg från Philippe Coutinho – enkelt styrde försvarsspelaren Lovren in 1-0 till Liverpool. Innan första halvleken var slut skulle bortalaget hinna med att utöka sin ledning ytterligare, lagkaptenen Jordan Henderson fick bollen några meter utanför straffområdet och provade lyckan, mittfältaren fick en perfekt träff som seglade in i det bortre krysset och Courtois i Chelseas mål kunde bara se på när bollen seglade in till 2-0.

Trots en kvittering i den 61:a minuten från Diego Costa kom Chelsea aldrig närmare, matchen slutade 2-1 till Liverpool och tre tunga poäng följde med hem till Merseyside.

Mål, Chelsea: Diego Costa.

Mål, Liverpool: Dejan Lovren, Jordan Henderson.

Hull – Arsenal 1-4

Arsenal kunde i drabbningen mot överraskningslaget Hull säkra sin tredje raka vinst på ett övertygande sätt. Hull drabbades av ett rött kort redan i den första halvleken och lyckades aldrig resa sig med 10 man.

Jake Livermore fick syna det röda kortet efter bara 40 minuter då Hull-mittfältaren tagit bollen med handen. Alexis Sanchez hade innan dess gett Arsenal ledningen med 1-0 och Theo Walcott kunde utöka ledningen till 2-0 i början av den andra halvleken.

Hull gavs en väg tillbaka i matchen efter att Petr Cech dragit ned Dieumerci Mbokani, formspelaren Robert Snodgrass förvaltade straffsparken väl men Arsenal kunde hålla undan och vinna matchen – Granit Xhaka fastställde slutresultatet med en smällkaramell från 30-40 meter, en sträckt vrist som var otagbar för Eldin Jakupovic.

Mål, Hull: Robert Snodgrass.

Mål, Arsenal: Alexis Sánchez (2), Theo Walcott, Granit Xhaka.

Leicester – Burnley 3-0

Två lag som känner varandra väl från flera års spel i The Championship skulle på lördagen drabba samman. De regerande mästarna Leicester har öppnat säsongen tveksamt och behövde visa vad de går för mot nykomlingen Burnley.

Kanske var det anfallaren Islam Slimani som Leicester hade saknat? Den långe måltjuven gjorde sin debutmatch mot Burnley och det skulle bli en eftermiddag att minnas för Algeriern. Strax innan halvtidsvilan kunde Slimani med en kraftfull nick ge Leicester ledningen och strax efter halvtidsvilan kom även det andra målet för Slimani, påpassligt kunde anfallaren nicka in en slumpboll från nära håll, som betydde 2-0 för hemmalaget.

Slutresultatet 3-0 fastställdes sedan genom ett självmål från Ben Mee, men det var en av matchens giganter, Riyad Mahrez, som låg bakom målet och Leicester ser nu ut som att de hittat tillbaka till fjolårets form.

Mål, Leicester: Islam Slimani (2), Ben Mee (självmål).

Manchester City – Bournemouth 4-0

Lilla Bournemouth reste till mäktiga Manchester City med en nästintill omöjlig uppgift – på Etihad är det få lag som hämtar poäng och ser vi till tidigare säsonger slutar nästan alla matcher mot lag från nedre halvan av tabellen med storvinst för City när de spelar på hemmaplan. Lördagens match skulle inte bli något undantag och Manchester City dominerade matchen från första till sista minuten.

Kevin De Bruyne öppnade målskyttet genom att slå in en frispark efter en kvarts spel, Kelechi Iheanacho blev frispelad av Sterling och kunde enkelt peta in tvåan, sedan blev det ombytta roller när Iheanacho serverade Sterling som kunde sätta trean. Slutresultatet fastställdes av en debuterande Ilkay Gündogan som kyligt avslutade ett vackert City-anfall.

I matchens slutskede hamnade spanjoren Nolito i gruff med en Bournemouth-spelare och situationen slutade med att City-spelaren fick ett rött kort, ett ovälkommet tapp för City som redan saknar Sergio Agüero på grund av en avstängning.

Mål, Manchester City: Kevin De Bruyne, Kelechi Iheanacho, Raheem Sterling, Ilkay Gündogan.

West Bromwich – West Ham 4-2

Två lag som historiskt sett brukar vara starka defensivt bjöd under lördagen på målkalas när de stod för omgångens mest målrika match. Båda lagen behövde desperat börja plocka poäng och när nu WBA drog det längsta strået ser det tungt ut för Slaven Bilic och hans West Ham.

Målfesten öppnades efter en absurd situation där West Hams Arthur Masuaku först gav bort en frispark på grund av hands, i efterföljande situation när frisparken slås in i straffområdet tar samme spelare med handen igen och ger således bort en straff, straffsparken förvaltades väl av hemmadebuterande nyförvärvet Nacer Chaldi. Senare i första halvleken kunde Salomon Rondon utöka ledningen efter ytterligare ett misstag i försvarsspelet från West Hams sida och det skulle inte sluta där – det horribla försvarsarbetet från bortalaget blev värre ju längre matchen gick och WBA fortsatte utnyttja det, James McClean skarvade in trean och Nacer Chadli kunde rullan in fyran i öppet mål.

West Ham kunde snygga till siffrorna med mål från Michail Antonio och Manuel Lanzini, men det räckte såklart inte och en kvalificerad gissning är att London-laget nu får resa hem till huvudstaden och träna väldigt mycket försvarsspel i en vecka.

Mål, WBA: Nacer Chadli (2), Salomón Rondón, James McClean.

Mål, West Ham: Michail Antonio, Manuel Lanzini.

Everton – Middlesbrough 3-1

Middlesbrough reste till Merseyside för att möta Everton och bortalaget öppnade matchen livligt, efter 21 minuter skulle det även ge utdelning. Ett långt inlägg plockas ned av Evertons målvakt Maarten Stekelenburg, men samtidigt kommer Alvaro Negredo inflytandes med ett nickförsök, anfallaren lyckas inte träffa bollen, men nickar istället på målvaktens arm – det hela resulterar i att Stekelenburg tappar in bollen i mål och trots att det borde vara frispark för Everton blåser domaren för 1-0 till bortalaget.

Rättvisa skulle dock skipas när bollen efter en hörna hamnar hos Gareth Barry, mittfältaren som gjorde sin 600:e Premier League match kunde från nära håll sätta kvitteringen i nättaket. Sedan skulle det rulla på för hemmalaget, innan domaren blåste för halvtidsvila hade ytterbacken Seamus Coleman hunnit med att göra 2-1 och den notoriske målskytten Romelu Lukaku 3-1.

Everton fortsätter att övertyga och ser starka ut, i och med lördagens vinst parkerar de nu på en andraplats i tabellen bakom Manchester City.

Mål, Everton: Gareth Barry, Seamus Coleman, Romelu Lukaku.

Mål, Middlesbrough: Maarten Stekelenburg (självmål).

Watford – Manchester United 3-1

Manchester United reste till Watford i hopp om att återställa ordningen efter debaclet mot Feyenoord i Europa League som resulterade i förlust, men det ville sig inte riktigt för José Mourinho och hans mannar när Watford stod för en kämpaseger som gav dem alla tre poäng.

Mittfältaren Etienne Capoue öppnade målskyttet genom att göra sitt fjärde mål för säsongen, serverad av Daryl Janmaat kunde mittfältaren trycka in 1-0 till hemmalaget. I den 64:e minuten kunde dock 18-årige Marcus Rashford, som gjorde sin första match från start i Premier League, kvittera till 1-1 efter att Zlatan skickat ett inlägg in i boxen. Sedan följde otaliga försök från bortalagets sida där Paul Pogba träffade ribban, Zlatan hade inte siktet  rätt inställt och missade flera lägen.

Istället skulle Watford ta vara på sina chanser och stänga matchen, lånet från Napoli, Juan Zuñiga kunde prickskjuta in 2-1 bara minuter efter att han blivit inbytt och samme spelare ordnande i slutminuterna även en straff för hemmalaget. Lagkaptenen Troy Deeney tog hand om straffsparken och dundrade in 3-1-målet.

Mål, Watford: Etienne Capoue, Juan Zuñiga, Troy Deeney

Mål, Manchester United: Marcus Rashford.

Crystal Palace – Stoke City 4-1

Crystal Palace tog emot Stoke City hemma på Selhurst Park och hemmalaget skulle spela ut hela sitt register när de tog en viktig seger för att klättra uppåt i tabellen.

Målskyttet öppnades av de två mittbackarna, James Tomkins och Scott Dann, den förstnämnde tvingade in en boll vid bortre stolpen efter en tilltrasslad situation, Scott Danns mål var mer bestämt då mittbacken borrade in en stenhård nick efter en hörna. Palace fortsatte trycka på och James McArthurs skott styrdes in av en täckande Stoke-spelare. Matchens lirare Andros Townsend satte bara minuter senare det fjärde målet på ett vackert sätt, ett välplacerat skott vid bortre stolpen överlistade veteranen Shay Given i Stoke-målet.

Stoke skulle mäkta med att få in ett tröstmål innan matchen var över, Marko Arnautovic stod för ett häftigt långskott som letade sig in i målvaktens bortre hörn, ett vackert mål, men inte mycket glädje i och med att förlusten gör att Stoke parkerar i botten av tabellen med bara en poäng.

Mål, Crystal Palace: James Tomkins, Scott Dann, James McArthur, Andros Townsend.

Mål, Stoke City: Marko Arnautovic.

Southampton – Swansea 1-0

Charlie Austin blev den stora hjälten i matchen mellan Southampton och Swansea då anfallaren blev inbytt och avgjorde matchen. Segern innebär att Southampton tar sin första vinst i Premier League under nye managern Claude Puel.

Bara tio minuter efter att Charlie Austin blivit inbytt kunde anfallaren göra sitt första Premier League-mål för säsongen, minuterna innan hade samme Austin en nick i stolpen. Bortalaget Swansea hade också sina målchanser, men lyckades inte konvertera.

Segern tar Southampton uppåt i tabellen och ur bottenträsket, Swansea har det fortsatt tungt då de inte vunnit sedan denna säsongs öppningsmatch.

Mål, Southampton: Charlie Austin.

Tottenham – Sunderland 1-0

Problemlaget Sunderland reste till London i hopp om att ta poäng mot Tottenham – men det skulle, som så ofta förut, sluta med besvikelse.

Det var under stora delar av matchen spel mot ett mål då Tottenham pressade mot mål, de hade dock svårt att få bollen i mål. Då kom Spurs landslagsanfallare till undsättning, Harry Kane tog efter timmens spel hand om en boll i straffområdet och placerade enkelt in 1-0-målet för Tottenham. Samme Kane skulle dock bli utbytt senare i matchen på grund av en skada.

Det blev aldrig riktigt någon nerv i matchen då hemmalaget kunde hålla ifrån och vinna, vilket betyder att Spurs är fortsatt obesegrade i årets Premier League och klättrar upp till en tredjeplats i tabellen. Samtidigt som Sunderland ligger näst sist med bara en inspelad poäng.

Mål, Tottenham: Harry Kane.